You are here

Liberec 02.05.2015

"Spartan Race Sprint Liberec", ktorý sa konal 02.05.2015 sa zúčastnilo vyše 6000 pretekárov. Pretek bol veľmi dobre zorganizovaný a dokonca aj počasie vyšlo ako na objednávku. Približne 8 kilometrová trať bola veľmi pekná a pestrá. Bežalo sa po lúkach aj lesoch, pomocou lán liezlo po skalách a plávalo cez rybník, ktorý "zmrazil" viacerých pretekárov. Od rána panovala na trati super atmosféra. Z tímu Extreme Obstacle Runners sa registrovalo 15 bežcov. Vďaka dresom od sponzorov Reebok a Cep Sports sme nielenže svietili na dráhe, ale sa nám aj dobre behalo o čom svedčia opäť vynikajúce umiestenia našich pretekárov.

Trať začínala pomerne prudkým kopcom, na ktorom väčšina bežcov precenila svoje sily. Tie potom ťažko hľadali cestou k prvým dvom prekážkam – senná stena a 300 pneumatík. Nasledoval pomerne dlhý beh po lese, kde boli len tri prekážky. Medzi nimi aj vyššie spomínaný rybník. Keď sme si už mysleli, že ho je treba iba prejsť popri brehu (voda siahala po pás), nasledovalo prekvapenie vo forme natiahnutého lana na druhú stranu brehu. Plávaniu sme sa teda nevyhli. Ľadová voda omráčila viacerých pretekárov. Stuhli nám svaly a mali sme problém pokračovať v behu. Našťastie kým sme sa dostali ku kolíkom, sa nám už rozprúdila krv a mohli sme si užívať zvyšných 16 prekážok na približne troch kilometroch. Nechýbali tie klasické ako nosenie pieskových mechov (400m), plazenie pod ostnatým drôtom, šplhanie na lane, prevracanie pneumatík, monkey bar či hod oštepom. Prekvapili aj potešili tie nové či inovované – laná bez uzlov, traverzná stena do "Z", ninja jump či monkey bar "T". Na "ninji" sa žiaľ mnoho pretekárov vážne zranilo, takže ju organizátori museli ešte doobeda zatvoriť.

Celému preteku kraľoval ako vždy Peťo Žiška s časom 41:43. Za ním sa bili o druhé miesto Michal Rajniak s Martinom Tomicom, ktorý nakoniec len o chlp zdolal Miša (btw. hneď po preteku sa dal Michal ostrihať, takže nabudúce žiadne "o chlpy" isto nebudú). Kráľovnou žien sa opäť stala naša Terka, ktorá aj "vďaka" 90-tim trestným angličákom dobehla do cieľa až 12 minút po Peťovi. Za ňou sa naháňala Katka s Češkami a jednou Polkou, ktorá nakoniec so 120 burpees skončila na deviatom mieste. Za Extreme Obstacle Runners bežali Istvan Muskatal, Jakub Haviarik a bratia Zapalačovci. S prehľadom a obrovským až 25 minútovým náskokom porazili ostatné tímy.

Ďakujeme všetkým sponzorom a fanúšikom za prejavenú dôveru a podporu nášho tímu. Veríme, že sa nám podobné alebo lepšie výsledky podarí dosiahnuť aj na ďalších pretekoch.

Autor: Katka Makúchová